Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Η προκήρυξη της Α2 γυναικών - Σε δύο υποομίλους ο όμιλος ΒορράΗ ΕΟΚ δημοσίευσε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας Γυναικών:
Απο τη στιγμή που δηλωθεί η συμμετοχή της ομάδας της Κομοτηνής τότε ο ΦΟΑ θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά στην Α' ΕΚΑΣΚΕΜ, όπως όλα δείχνουν...ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 – 2013
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ., καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.
Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υμ ε
το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013, με τους ακόλουθους όρους :
ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013 δικαιούνται να πάρουν μέρος 24 Σωματεία, χωρισμένα σε 2 Ομίλους (Νότος-Βορράς) εκ των οποίων ο Όμιλος του Βορρά χωρίζεται σε 2 Υποομίλους ως εξής:


ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ
1. ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
2. ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
3. ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
4. ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
5. ΓΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
6. ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
7. ΑΟ ΦΑΡΟΣ
8. ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ
9. ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
10. ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ


ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ
1ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν. ΡΥΣΙΟΥ
2. ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
3. ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ
4. ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
5. ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
6. ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
7. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


2ος ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 
2. ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ*
3. ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ
4. ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
5. ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΦΣ 
6. ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
7. ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ


ΑΡΘΡΟ 2ο : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα πρέπει να συμπληρώσουν την εσώκλειστη δήλωση και να την επιστρέψουν στην ΕΟΚ με ΕΛΤΑ, COURIER  ́Η FAX (210-6818164) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 25/07/2012.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται στις 4/11/2012
Η κλήρωση των αγώνων του Ομίλου Νότου θα γίνει στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Β. Αλεξάνδρου 2), την Δευτέρα 27/08/2012 και από ώρα 12.00.
Η κλήρωση των αγώνων του Ομίλου Βορρά θα γίνει στη Θεσ/νίκη, στην Αίθουσα Διαλέξεων του ΕΓ ΜΙΚΡΑΣ, την Τρίτη 28/08/2012 και από ώρα 13.00.


ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Tα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους 2 φορές και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση μία φορά την εβδομάδα (Κυριακή) ή και άλλη ημέρα, εφ ́ όσον δε παραστεί ανάγκη θα διεξάγονται και δεύτερη φορά την εβδομάδα, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.
Το Σωματείο που μετακινείται υποχρεούται να είναι έγκαιρα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.


ΑΡΘΡΟ 4ο: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Στους αγώνες του Πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING, μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της ΕΟΚ.
Οι μπάλες υποχρεωτικά θα είναι οι νέου τύπου size-6.
Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα, για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητριών της, με έξι (6), τουλάχιστον, μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 5ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Κάθε Σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο, σαν έδρα του. Επίσης υποχρεούται να δηλώσει και εφεδρικό γήπεδο.
Σε περίπτωση που Σωματείο δεν διαθέτει δικό του κλειστό γήπεδο, πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να υποβάλει στην Ε.Ο.Κ. και το έγγραφο, με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει σαν έδρα.
Εάν κάποιο Σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει κλειστό γήπεδο, σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.Ο.Κ.
Η Ε.Ο.Κ. έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα Σωματεία, να προσθέσει και άλλα που πληρούν τους όρους της διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες Σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο – έδρα τους.
Στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η τέλεση αγώνα σε γήπεδο που έχει ορισθεί αρχικά και αφού τούτο γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Ο.Κ. από το γηπεδούχο Σωματείο, ο αγώνας, μπορεί να διεξαχθεί, με απόφαση της Ε.Ο.Κ., στο ίδιο γήπεδο είτε την προηγούμενη του αγώνα ημέρα, είτε την επόμενη.
Εφόσον δε τούτο είναι αδύνατο, ο αγώνας θα τελείται την αρχικά ορισθείσα ημέρα, στο εφεδρικό γήπεδο, που έχει δηλώσει το Σωματείο
Εάν και εκεί δεν είναι δυνατή η τέλεση του αγώνα, τότε η Ε.Ο.Κ. ορίζει το γήπεδο, την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 6ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που πληρούν τους όρους των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.
Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητριών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33-παρ.9 του Ν.2725/1999 (ισχύς ενός έτους).
Κάθε Σωματείο δικαιούται να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι δώδεκα (12) Αθλήτριες, εκ των οποίων μία (1) μόνον αθλήτρια μπορεί να μην είναι Ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής καθώς και αλλοδαπή καλαθοσφαιρίστρια της οποίας το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν την συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του (άρθρο 1 παρ. 3 της Υπουργικής Απόφασης 6439/Β/2002).
Από την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 το κάθε Σωματείο στον αριθμό των δώδεκα (12) αθλητριών θα δηλώνει στο Φύλλο αγώνα υποχρεωτικά δύο (2) αθλήτριες κάτω των 21 ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1991 και νεώτερες.


ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Τα διαγωνιζόμενα Σωματεία οφείλουν μαζί με τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των Καλαθοσφαιριστριών τους να καταθέτουν στην Γραμματεία των αγώνων και το δελτίο ταυτότητας του Προπονητή τους.
Οι τυχόν οικονομικές διαφορές μεταξύ Προπονητών και Σωματείων επιλύονται από την ΕΕΟΔΑΚ της Ε.Ο.Κ.


ΑΡΘΡΟ 8ο : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Για την αναβολή αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το Άρθρο 50 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που Εθνική Πολιτική, Στρατιωτική, Σχολική Ομάδα απασχολεί αθλήτριες Σωματείων, που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. έχει το
δικαίωμα να μην αναβάλει όλους τους αγώνες της συγκεκριμένης αγωνιστικής ημέρας, αλλά μόνο όσους είναι απαραίτητο και οι οποίοι θα τελεσθούν στην συνέχεια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους Κανονισμούς.

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 54 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από 100€ ως παράβολο .
α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το προβλεπόμενο στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανο .
β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.
γ) Επισημαίνουμε ότι με την τροποποίηση των Κανονισμών που αποφασίσθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της Ε.Ο.Κ. της 5 Μαρτίου 2012 ορίζεται στο άρθρο 54 1β περί ενστάσεων ότι οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητριών εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ομοσπονδία χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας.
Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α ́ ασκούνται ενώπιον της ΚΕΔ/ΕΟΚ και συνοδεύονται από 150 € ως παράβολο.


Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β ́ ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ..
Τα Σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλήτριές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.Ο.Κ., Σωματείων και αθλητριών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.


ΑΡΘΡΟ 10ο :ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Τα Σωματεία, οι Παράγοντες οι Αθλήτριες, καθώς και οι Προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο και τους Κανονισμούς της ΕΟΚ.


ΑΡΘΡΟ 11ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ- ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερες των δύο (2) παικτριών/άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).
Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ. 4.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας :
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι
βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.
δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.
ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β. Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.
O ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.
Διευκρινίζεται, ότι σύμφωνα με το  ́Αρθρο 47 – παράγρ. 2, περίπτ. η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.
Γ) ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ α)  ́Ανοδος στην Α 1 Εθνική
Στην Α1 Εθνική Κατηγορία ανέρχονται συνολικά τρία (3) Σωματεία και συγκεκριμένα ο πρώτος νικητής του Ομίλου Νότου απευθείας, ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ των πρώτων των δύο υποομίλων Βορρά και ο νικητής του αγώνα κατάταξης μεταξύ του Σωματείου που κατέλαβε την 2η θέση στον Όμιλο Νότου και τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ των πρώτων των δύο υποομίλων Βορρά της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
β)  ́Ανοδος στην Α2 Εθνική
Σε κάθε Όμιλο της Α2 ́ Εθνικής Κατηγορίας ανέρχονται τέσσερα (4) Σωματεία από τον Όμιλο του Νότου και δύο (2) Σωματεία από τον Όμιλο του Βορρά και συγκεκριμένα:
1. Στον Όμιλο Νότου οι Πρωταθλητές ΕΣΚΑ & ΕΣΚΑΝΑ και οι πρώτοι νικητές των δύο (2) Υποομίλων του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου που θα γίνει στο Νότο.
2. Στον Όμιλο Βορρά ο Πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ και ο πρώτος νικητής (1) του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου που θα γίνει στο Βορρά.
γ) Υποβιβασμός από την Α1 ́ Εθνική
Οι πέντε (5) τελευταίοι της Α1 ́ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, μετά την διαδικασία των play out, υποβιβάζονται στην Α2 ́ Εθνική Κατηγορία και εντάσσονται στον  ́Όμιλο (Νότου-Βορρά), εκεί όπου λόγω έδρας ανήκουν.
δ) Υποβιβασμός από την Α2 ́ Εθνική
Μετά την διαδικασία Ανόδου και Υποβιβασμού, θα υποβιβαστούν από κάθε Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας τόσα Σωματεία, όσα απαιτούνται, προκειμένου να διατηρηθεί ο σταθερός αριθμός των δέκα (10) Σωματείων, σε κάθε Όμιλο.
Μετά από αυτήν την διαδικασία και μετά την λήξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013, η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από 2 Ομίλους (Βορράς και Νότος) των 10 Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014.
Για τον λόγο αυτό μετά την λήξη του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση στους δύο Υποομίλους Βορρά για τον καθορισμό σειράς τυχόν υποβιβασμού.
Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας μειώνεται λόγω αποχωρήσεων ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμού συνεπεία μηδενισμού, ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικείες προκηρύξεις.
Για τον λόγο αυτό μετά την λήξη του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ του Σωματείου που κατέλαβε την 3η θέση στον Όμιλο Νότου και την νικήτρια ομάδα από τα Σωματεία που κατέλαβαν την 2η θέση στους δύο υποομίλους του Βορρά της Κατηγορίας αυτής, για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας για κάλυψη τυχόν κενής θέσης στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Φυσικά την πρώτη προτεραιότητα θα έχει ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των Σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στον Όμιλο Νότου και τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ των πρώτων των δύο υποομίλων του Βορρά της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Τυχόν κενές θέσεις στην Α2 Εθνική Κατηγορία καλύπτονται για μεν τον Όμιλο του Νότου από τον νικητή και εν ανάγκη και τον ηττημένο του αγώνα κατάταξης που θα γίνει μεταξύ των Σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στους 2 Υποομίλους Νότου του Ειδικού Πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική, για δε τον Όμιλο Βορρά από την 2η κ.ο.κ. ομάδα του Ομίλου Βορρά του ίδιου Πρωταθλήματος.
Ο αγώνας που αφορά τους δεύτερους των δύο (2) Υποομίλων Νότου, θα τελεσθεί αμέσως μετά την λήξη του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου Γυναικών στον Όμιλο Νότου.


ΑΡΘΡΟ 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Α) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΛΠ
Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα Σωματεία.
Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών ορίζεται από 3 έως 5 €.
Τα Σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια ΔΟΥ εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της Ε.Ο.Κ.), η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα πέντε (5) €.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται η έκδοση δελτίων οικονομικής ενίσχυσης (κουπόνια) και χρήση τους, αντί εισιτηρίων, για την είσοδο των θεατών.
Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι δέουσες κυρώσεις, όπως η διεξαγωγή αγώνα Κεκλεισμένων θυρών.
Το φιλοξενούμενο Σωματείο δικαιούται μέχρι και το 30% του αριθμού των εισιτηρίων (αν το ζητήσει έγκαιρα), οπότε το γηπεδούχο Σωματείο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ για τη χορήγησή τους, καθώς και για την εξασφάλιση αναλόγου αριθμού θέσεων στην εξέδρα.
Κάθε διαγωνιζόμενο Σωματείο δικαιούται να πάρει δεκαπέντε (15) προσκλήσεις, οι οποίες θα εκδίδονται από την Ε.Ο.Κ. και τις κατά τόπους Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές.
Προς αποφυγή καταστρατήγησης του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου χωρητικότητας των γηπέδων και των εξ ́ αιτίας της δυσάρεστων επιπτώσεων (ατυχήματα κ.λ.π.), κάθε θεατής που θα εισέρχεται στο γήπεδο πρέπει να είναι εφοδιασμένος με εισιτήριο.
Συνεπώς τα πάσης φύσεως διαρκή, πρέπει με μέριμνα των Σωματείων που τα έχουν εκδώσει, να ανταλλάσσονται με εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, πριν από την είσοδο των κατόχων τους στο γήπεδο.
Β) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του ΔΣ της ΕΟΚ, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3207/2003.
Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.
Γ) EΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Σε κάθε Διαιτητή θα καταβάλλονται για κάθε συνάντηση 50 €.
Σε κάθε Διαιτητή που μετακινείται θα καταβάλλονται επιπλέον τα παρακάτω ποσά:
α)Αξία εισιτηρίου (αεροπορικό, σιδηροδρομικό ή με άλλο μέσο, ανάλογα).
β)Ημεραργία.
Τα έξοδα Διαιτησίας θα καλύπτονται από την Ε.Ο.Κ.
Δ) ΕΞΟΔΑ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ
Σε κάθε Κριτή και Κομισάριο θα καταβάλλονται για κάθε συνάντηση 25€.
Τα έξοδα Κριτών και Κομισάριου βαρύνουν τα γηπεδούχα Σωματεία τα οποία θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο Σωματείο τα έξοδα Κριτών και Κομισάριου, τότε αυτά θα παρακρατούνται από την αποζημίωση της πρώτης, μετά τον συγκεκριμένο αγώνα, μετακίνησης του Σωματείου.
Σε κάθε Κομισάριο και ενδεχομένως Κριτή, που μετακινείται, θα καταβάλλονται έξοδα μετακίνησης και ημεραργία. Τα παραπάνω έξοδα θα καλύπτονται από την Ε.Ο.Κ.
Ε) ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
Το καθαρό προϊόν των εισπράξεων των αγώνων, μετά την αφαίρεση των παρακάτω δαπανών :
i) Ποσοστού 15% υπέρ του γηπέδου τέλεσης του αγώνα.
ii) Λοιπών εξόδων (υπηρεσία γηπέδου κλπ.), θα περιέρχεται στο
γηπεδούχο Σωματείο.
ΣΤ) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Στα μετακινούμενα Σωματεία, καταβάλλεται αποζημίωση για μετακίνηση έως δεκατεσσάρων (14) ατόμων, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση της Ε.Ο.Κ..
Η μη έγκαιρη καταβολή από την Ε.Ο.Κ. των εξόδων μετακίνησης, δεν αναστέλλει την υποχρέωση του μετακινούμενου Σωματείου να βρίσκεται έγκαιρα στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.


ΑΡΘΡΟ 13ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα Σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.


ΑΡΘΡΟ 14ο : ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ
Στον 1ο Νικητή κάθε Ομίλου θα απονεμηθεί Κύπελλο με δίπλωμα, στις δε αθλήτριές του χρυσά μετάλλια.


ΓΕΝΙΚΑ
Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο), για τη βιντεοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Σε περίπτωση άρνησης, επιβάλλεται στο γηπεδούχο Σωματείο ποινή αποκλεισμού της έδρας του, ύστερα από απόφαση της Ε.Ο.Κ.
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου